Allergie in de praktijk

Allergiemanagement

Contact opnemen
Interessant voor u?
Protocollen

Richtlijnen

Ziet u steeds meer mensen met een allergie in uw praktijk? 

Dat zou niet verrassend zijn. De WHO -World Health Organization- schat dat tussen nu en 2050 de helft van de wereldbevolking tenminste één allergie heeft.

422
Miljoen
Diabetes
(9)
400
Miljoen
Allergische rinitis (4)

Allergische rinitis is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen wereldwijd (4).

In België lijden meer dan 3 miljoen mensen aan allergische rinitis, wat neerkomt op 28% van de bevolking (Bachert C. Allergy 2006. 61; 693-698). Bovendien lijden tussen 400.000 en 1.000.000 Belgen aan astma (cijfers van de gezondheidsenquête 2013 van Sciensano en de Belgische Vereniging voor Pneumologie).

Allergie is een serieus gezondheidsprobleem. Wat kunt u doen voor mensen met een allergie, vanuit een toekomstgerichte aanpak?

Een goede behandeling begint met het herkennen van de allergie

Ieder mens is verschillend en ieder lichaam reageert anders. Een allergie voor een bepaalde stof kan vele verschillende klachten geven. 

De meest voorkomende allergieën zijn:

  • Allergie voor huisstofmijt
  • Hooikoorts, ook wel pollenallergie genoemd
  • Allergie voor huisdieren
  • Allergie voor insectengif
  • Voedselallergie
  • Contactallergie

Ons aandachtsgebied is luchtwegallergie

Wij hebben oplossingen en producten voor de meest voorkomende allergieën. Ons sterke verleden als pionier op het gebied van allergie-immunotherapie, maakt dat we veel kennis hebben van luchtwegallergie en insectengifallergie. Voor de toekomst werken we ook aan voedselallergie.

We zullen doorgaan met het innoveren, ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten en oplossingen voor mensen met allergie en voor de zorgprofessionals die hen helpen

Samen de zorg voor mensen met allergie verbeteren

De klachten van allergische rinitis kunnen een flinke impact hebben op het dagelijks leven.

We zetten onze ervaring en kennis graag in zodat artsen tot de juiste behandeling komen voor mensen met een allergie. En zodoende samen de zorg te verbeteren. 

Om dit te doen, stellen wij praktische hulpmiddelen ter beschikking, zoals voorlichtingsmateriaal dat u gratis kunt aanvragen. Deze materialen zijn bedoeld voor mensen met allergieën en hun verzorgers.

De gebruikte referenties vindt u hier.

Therapietrouw

Therapietrouw is een belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling met immunotherapie. Speciaal daarvoor heeft ALK AllergieSupport ontwikkeld.

Allergie Kenniscentrum

In het allergie kenniscentrum vind je verschillende congressen en nascholingen. Daarnaast kun je diverse materialen aanvragen voor jou als arts en voor je patiënt.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Bent u uw inloggegevens vergeten? Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen RIZIV
RIZIV
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in