Onze oplossingen

Allergie: Onze focus!

Op het gebied van informatie, diagnose en behandeling van allergieën zijn wij er voor mensen met een allergie. Wij bieden oplossingen die het leven met allergie verrassend eenvoudig maken. Wij willen zoveel mogelijk mensen met allergie helpen. 

Allergische ziekten behoren tot één van de meest voorkomende chronische aandoeningen, die wereldwijd miljoenen mensen treffen. Hooikoorts (allergische rinitis) alleen al treft naar schatting 500 miljoen mensen wereldwijd1, dit is in dezelfde orde van grootte als diabetes4. 80% van de mensen met allergisch astma heeft ook allergische rinitis2

75%
doet online onderzoek
60%
gebruikt zelfzorg medicatie

Van de mensen met een allergie die last hebben van hun klachten (1)

Behandeling van allergie

De eerste stap is altijd aanpassingen maken in uw omgeving en uw gedrag om het contact met het allergeen te vermijden, daarna volgt altijd medicatie die erop gericht is de klachten die het gevolg zijn van de allergie te verminderen tot een acceptabel niveau. Wanneer blijkt dat dit voor mensen niet voldoende is dan is een behandeling met allergeen immunotherapie zeker een overweging. Allergeen immunotherapie is er op gericht het lichaam te trainen niet meer allergisch te reageren, zoals dat normaalgesproken gebeurd

Onze producten

Met de producten van ALK kunnen de meest voorkomende allergieën gediagnosticeerd en behandeld worden. De meest voorkomende allergieën zijn:

  • Allergie voor huisstofmijt
  • Hooikoorts, ook wel pollenallergie genoemd
  • Allergie voor huisdieren
  • Allergie voor insectengif
  • Voedselallergie
  • Contactallergie

Immunotherapie

Wij hebben behandelingen voor de meest voorkomende luchtwegallergieën en voor insectengifallergie. Ons sterke verleden als pionier op het gebied van allergeen immunotherapie maakt dat we veel kennis hebben van luchtwegallergie en insectengifallergie. 

Met onze hoogwaardige producten en programma’s pakken we allergie bij de oorzaak aan, zodat we écht impact maken, uw leven lang. 

Noodmedicatie 

Wij hebben behandelingen voor de meest voorkomende luchtwegallergieën en voor insectengifallergie. In het geval van een anafylactische reactie is het snel en op juiste wijze toedienen van adrenaline van levensbelang. Als noodmedicatie hebben wij onze adrenaline auto-injector. De patiënt kan in geval van nood zichzelf adrenaline (laten) toedienen.

De gebruikte referenties vindt u hier.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Allergie Kenniscentrum

In het allergie kenniscentrum vind je verschillende congressen en nascholingen. Daarnaast kun je diverse materialen aanvragen voor jou als arts en voor je patiënt.

Therapietrouw

Therapietrouw is een belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling met immunotherapie. Speciaal daarvoor heeft ALK AllergieSupport ontwikkeld.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Bent u uw inloggegevens vergeten? Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen RIZIV
RIZIV
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in