Ons verhaal

Een frisse neus, een heldere blik en de langste adem; allemaal dingen die je dag kunnen maken. Helaas is dit voor miljoenen mensen niet zelf te bepalen.

Wij zijn ALK.
Al honderd jaar strijden we voor onze missie: een wereld vrij van de last van allergie.

Ons team werkt continu aan slimme oplossingen voor een betere kwaliteit van leven; onderbouwd en effectief, mensgericht en vooruitstrevend.

Met onze hoogwaardige producten en programma’s pakken we allergie bij de oorzaak aan, zodat we écht impact maken, je leven lang.

Genieten van het leven doe je het liefst allergievrij. Samen met jou komen we elke dag dichterbij.

Maak gebruik van onze kennis en ervaring, en kom in beweging. Op naar een toekomst vol nieuwe mogelijkheden!

ALK. Voel je vrij van allergie.

Iedereen heeft recht op een leven vrij van allergie. Wij strijden voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een allergie.

Ons aandachtsgebied

Wij hebben een rijke historie als research gebaseerd farmaceutisch bedrijf en zijn wereldwijd actief. Onze enige focus is allergie.

In België en Luxemburg bieden wij allergeen immunotherapie aan in injecteerbare vorm en in de vorm van sublinguale tabletten. Daarnaast produceren wij ook epinefrine-auto-injectoren voor de behandeling van ernstige allergische reacties (anafylaxie) en vervaardigen wij ook producten voor de diagnose van allergieën.

De behandeling van allergie kan uit drie verschillende onderdelen bestaan, namelijk:

  • Saneren, ofwel: het vermijden van allergenen
  • Symptoombestrijding: deze behandeling geeft vaak snel verlichting van de klachten
  • Allergie immunotherapie: een behandeling die zich richt op de oorzaak van uw allergie
“Mensen gaan pas naar gerichte behandeling zoeken als ze al op allerlei andere manieren hebben geprobeerd om hun allergie de baas te worden.”
Sean Connor

General manager ALK voor Benelux, UK en Ierland

Lees het volledige artikel over de missie van ALK en onze producten.
In verband met richtlijnen is dit artikel uitsluitend te openen door beroepsbeoefenaren met een account. 

Onze oplossingen

We streven ernaar de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met een allergie te verbeteren, door de best mogelijke producten en ondersteunende oplossingen voor mensen met allergie en voor de zorgprofessionals die hen helpen aan te bieden.

ALK is gespecialiseerd in allergie immunotherapie – een behandeling, die niet alleen allergische symptomen vermindert, maar zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaak van een specifieke allergie.

We willen onze rijke ervaring en kennis over allergie met u delen en samen met u verrijken, om zodoende betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden aan mensen met allergie en hun omgeving. Hoe wij dit doen? Bezoek ons allergie kenniscentrum.

Allergie is al bijna 100 jaar onze enige focus en innovatie zit in ons dna

Onze geschiedenis

Barford Baagoe
In 1923 zette Barfod en Baagøe de eerste stap op weg naar het tegengaan van de last van allergische reacties
Apotheker Poul Barfod en Geneesheer Kaj Baagøe

Al meer dan een eeuw maakt ALK voortdurend grote vorderingen in de ontwikkeling van verschillende behandelingen van allergie.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 9 juni 1923, toen apotheker Poul Barfod en geneesheer Kaj Baagøe de eerste farmaceutisch vervaardigde allergiepreparaat registreerden.

Het product was ontwikkeld om allergische reacties op ganzenveren te behandelen. Op dat moment wisten Barfod noch Baagøe nog niet dat het eigenlijk de huisstofmijten in het beddengoed waren (en dus niet de ganzenveren) die de daadwerkelijke oorzaak waren van de allergie waarnaar ze onderzoek deden.

Mijlpalen in de geschiedenis van ALK

De afgelopen jaren hebben ALK en zijn partners wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe wetenschappelijk onderbouwde sublinguale (SLIT) tabletten voor allergie immunotherapie voor behandeling van de meest voorkomende luchtwegallergieën zoals huisstofmijten, graspollen, ambrosiapollen. De meest recente ontwikkeling is de smelttablet voor pollen van bomen. Er zijn dan ook al vele mijlpalen geweest met wereldprimeurs op het gebied van verschillende behandelingen en baanbrekend onderzoek.

Praktische informatie ALK

De gebruikte referenties vindt u hier.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de ALK nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onder andere nascholingen, nieuws, producten en andere allergie-gerelateerde informatie.

Therapietrouw

Therapietrouw is een belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling met immunotherapie. Speciaal daarvoor heeft ALK AllergieSupport ontwikkeld.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Bent u uw inloggegevens vergeten? Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen RIZIV
RIZIV
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in