Allergie Kenniscentrum

Informatie voor uw patiënten

Contact opnemen

Wat weet jij over allergie?

Wij zien dat er veel behoefte is aan informatie over allergie. 75% van de mensen met allergie doet online onderzoek naar hun klachten1. Voor artsen is allergie vaak een beperkt onderdeel in de opleiding. Daarom zetten wij ons in om mensen met allergie te helpen. Wij ontwikkelen en verzamelen informatie over allergie en delen dit. Om op deze manier samen de zorg voor mensen met allergie te verbeteren. Mis je informatie op deze site? Laat het ons weten, samen werken we graag aan een betere toekomst voor mensen met allergie.

Informatie voor je patiënten
We weten dat 75% van alle mensen met een allergie online start met zoeken naar informatie1. Met onze consumenten site allesoverallergie.nl bereiken

jaarlijks ca. 1.000.000 mensen.

Wij richten ons op het juist en goed informeren van mensen met een allergie. Ook bieden wij de bezoekers van deze site een online test aan. Ons doel is dat mensen zich geholpen voelen met dit inzicht en de stap naar een arts maken als de last van de allergie daar om vraagt. 62% van de patiënten op symptomatische medicatie hebben de klachten ‘slecht’ of ‘slechts gedeeltelijk’ onder controle12.

In de praktijk horen wij terug dat

hun patiënten de site ook aanraden als

bron van kennis over allergie.​

75%
zoekt online
1
miljoen zoekers per jaar

Op onze publieke site allesoverallergie.nl informeren wij mensen met interesse in allergie

Informatie voor jou als zorgprofessional

Voor zorgprofessionals is allergie vaak een beperkt onderdeel in hun opleiding, horen wij al jaren. 4 miljoen mensen in Nederland lijden aan een allergie. En 40% van alle mensen met allergische rinitis heeft ook allergisch astma10. Het gaat dus om heel veel mensen, wij vinden het belangrijk om samen met jou betere zorg te kunnen bieden aan mensen met allergie. Daarom bieden wij zorgprofessionals nascholingen aan, en hebben wij contacten met verenigingen en opleiders. Wij geloven dat iedereen het recht heeft om te leven zonder de last van allergie. Daarom delen wij onze kennis graag, om op die manier samen met jou te werken aan een betere toekomst voor mensen met allergie.

Specialist aan het woord
Mis je informatie op deze site? Laat het ons weten. Samen werken aan een betere toekomst voor mensen met allergie.
Mariska Scheffer

Customer Journey Manager

De gebruikte referenties vindt u hier.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de ALK nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onder andere nascholingen, nieuws, producten en andere allergie-gerelateerde informatie.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Allergie Kenniscentrum

In het allergie kenniscentrum vind je verschillende congressen en nascholingen. Daarnaast kun je diverse materialen aanvragen voor jou als arts en voor je patiënt.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Bent u uw inloggegevens vergeten? Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen RIZIV
RIZIV
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in